Published 14-01-2013, in De Telegraag.
This article is only available in Dutch.

Door Theo Besteman

AMSTERDAM, maandag 14 januari 2013. Nederlanders kopen als geen ander smartphones, maar lopen steeds vaker volledig vast in de technologie van de slimme telefoons. Nieuwe knopjes en internetfuncties blijken vaak een digitaal doolhof voor consumenten.

Het aantal hulpverzoeken van mensen met onbruikbaar geworden smartphones is in een jaar tijd verdubbeld.

“Het komt erop neer dat de technologie zich veel sneller ontwikkelt dan de leercapaciteit van de gebruiker”, stelt directeur Wouter Deelman van Qelp , dat voor twaalf telefoniebedrijven klanten met problemen met hun toestel helpt. Van de miljoen noodkreten in december, verwerkte dit bedrijf 735.000 verzoeken om hulp; een toename van 120 procent over het jaar.

Vooral smartphones en tablets van Samsung en Apple zijn populair, maar bezorgen tegelijkertijd naar verhouding de meeste hoofdbrekers.

“Het is als met een Zwitsers zakmes: steeds meer functies van andere apparaten verdwijnen erin”, wijst Deelman naar de camera, routeplanners, muziekspeler, audiorecorder en internetbrowser in de smartphone.

De volgende supersnelle smartphones doenen bovendien ook nog als afstandsbediening van de televisie en verwarmingsthermostaat.

Marktoonderzoeker Telecompaper turft dat 62% van alle Nederlanders een smartphone heeft, waarmee Nederlanders wereldwijd voorop lopen.

Producenten als Samsung, Apple, Nokia en BlackBerry jagen elkaar op met steeds slimmere snufjes. “Eerst was de smartphone voor nerds. De ouders, opa’s en oma’s die ook aan de smartphone gaan, hebben veel meer hulp nodig”, ziet Deelman. “Die krijgen ze vaak van kinderen, maar daar willen ze niet altijd een beroep op doen.”

Telefoonbedrijven die de smartphones verkopen verwijzen klanten voor zijn digitale wegenwacht steeds vaker naar kant-en-klare oplossingen op internet. Ze bezuinigen daarmee op de persoonlijke hulp, al houden ze telefonisch nog technici paraat.

Op internet groeit het aantal forums met particulieren en specialisten die gefrustreerde smartphonegebruikers buiten de telefoonmaatschappijen uit de brand helpen.